distribuie:

Diana Șoșoacă repetă manipulările propagandei ruse

Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă preia toate ideile propagandei rusești și apoi este citată de presa din Federația Rusă, ca fiind o voce din România care are o altă opinie. În fapt, opiniile nu sunt ale ei, ci aparțin aparatului de propagandă al lui Vladimir Putin, iar interviurile pe care le acordă presei ruse au doar rolul de a crea ”voci” diferite de opinia larg răspândită în lumea civilizată.

Într-un interviu pe care l-a acordat publicației EurAsia Daily în iunie 2023, senatoarea a prezentat multe idei cunoscute publicului românesc drept manipulări rusești:

  • România este o colonie occidentală;
  • UE se va destrăma;
  • Ucraina trebuie să cedeze teritorii.

Regimul de la Kremlin apasă pedala manipulării atunci pentru a compensa performanțele slabe ale armatei ruse. Prin idei precum cele prezentate de senatoare ca fiind ale ei, Rusia încearcă să creeze în țări din blocul occidental un curent de opinie care să fie favorabil agendei rusești. În prezent, Rusia dorește să spargă unitatea țărilor democratice, de aceea încearcă să răspândească ideea ”coloniei occidentale”. Rusia dorește ca încrederea românilor în Uniunea Europeană să scadă, pentru a considera că trecerea în sfera economică dominată de Federația Rusă ar fi o soluție. Referitor la război, Rusia are nevoie de aliați care să creeze Ucrainei probleme suplimentare.

Diana Șoșoacă a preluat nemestecate ideile propagandei rusești, ca orice agitator care respectă ordinele șefului din biroul de la Kremlin. Ea este doar una dintre cutiile de rezonanță ale Moscovei în România, fiecare vorbind pe un ton potrivit pentru un anumit segment de public. Șoșoacă se adresează publicului mai radical și care are deja simpatii pro-ruse, Dan Puric se adresează unui public mai cult, dar cu înclinații spre naționalismul de tip mistic, arhiepiscopul Teodosie se adresează unui public fundamentalist religios, iar AUR prinde restul lumii.

distribuie: